Specialisatiemodule KRAAMZORG

Specialisatiemodule kraamzorg

Het verblijf in een ziekenhuis na de bevalling wordt steeds korter. Ook thuisbevallingen en polyklinisch bevallen zitten in de lift. Hierdoor neemt de nood aan kraamzorg thuis ook toe.

Droom jij ervan gezinnen te ondersteunen tijdens de kraamperiode? De invulling hiervan is heel gevarieerd. Je helpt bij de verzorging van de moeder, de baby en de andere kinderen in het gezin.

Je bent een luisterend oor en kan ook tips geven, o.a. omtrent borstvoeding. je neemt huishoudelijke taken op: winkelen, koken, strijken,... Daarnaast ontpop je je tot gastvrouw of gastheer en vang je het kraambezoek op.

DOELGROEP
zorgkundigen, verzorgenden, begeleiders in de kinderopvang of gelijkwaardige opleidingen

WANNEER
8 februari 2019 t/m 21 juni 2019, op vrijdag van 9 u. tot 15.30 u.

LESLOCATIE
CVO VTI Leuven, campus Kessel-Lo, Grensstraat 1B, 3010 Kessel-Lo

BIJKOMENDE INFORMATIE
- Door deze opleiding te volgen ben je in orde met de wettelijke verplichting voor zorgkundigen om 8 uur nascholing per jaar te volgen
- Opleidingscheques mogelijk
- Educatief verlof mogelijk
- Studiebewijzen: je ontvangt na afloop van de opleiding een deelcertificaat voor elke module en een attest 'kraamzorg' als je de modules met succes afwerkte.
- Modules bijkomend te volgen door begeleiders in de kinderopvang in het 2de semester: Organisatie van de huishoudelijke taken (40 lestijden) en Koken in de praktijk (20 lestijden).

KOSTPRIJS
198 euro, cursus + inschrijvingsgeld. Indien je werkzoekend bent, kan je in aanmerking komen voor een vermindering van het inschrijvingsgeld. Informeer hiervoor a.u.b. op het secretariaat.

INSCHRIJVEN
- Op het secretariaat van campus Lovenjoel (Stationsstraat 23F, 3360 Lovenjoel). Raadpleeg vanaf begin 2019 de website om te zien wanneer dit secretariaat verhuist naar campus Kessel-Lo. Vanaf dan gaan de inschrijvingen daar door. 
Maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 8.30 u. en 16 u. Woensdag tussen 8.30 u. en 11.30 u.
- Op het secretariaat van campus Leuven (Brabançonnestraat 22, 3000 Leuven)
Maandag, woensdag en donderdag tussen 15.30 u. en 20.30 u.

Bijlage Grootte
Affiche_A4_kraamzorg_2019_DEF.pdf 295.7 KB