2e graad

Hout

Beschrijving van de studierichting

Hout is een technisch-praktische studierichting die voorbereidt op een boeiende baan op de arbeidsmarkt.

De leerlingen maken kennis met massief hout, houtachtige plaatmaterialen, verspaningstechnologie en constructies.

Elektriciteit

Beschrijving van de studierichting

Elektriciteit is een technisch-praktische studierichting die voorbereidt op een boeiende baan op de arbeidsmarkt.

De leerlingen denken in functie van de realisatie en ontwikkelen technische vaardigheden in huishoudelijke en niet-huishoudelijke elektrische installaties, elektropneumatica, montage- en demontagetechnieken, sanitaire installatietechnieken en onderhoudstechnieken in een context van voertuigen.

Restaurant en keuken

Beschrijving van de studierichting

Restaurant en keuken is een praktische richting die voorbereidt op een boeiende baan op de arbeidsmarkt. De leerlingen maken kennis met uitbatingsvormen, grondstoffen en materieel. Ze verwerven de basiskennis en de basisvaardigheden in een keuken- en restaurantcontext. Ze hebben daarbij aandacht voor voedingswaarde, gezondheid, economisch en duurzaam handelen. Ze oefenen in gasten gastvrij bedienen en communiceren in het Nederlands, Engels en Frans.

Biotechnieken

Beschrijving van de studierichting

Biotechnieken is een theoretisch-praktische studierichting die voorbereidt op verder studeren of naar een boeiende baan op de arbeidsmarkt leidt.

Elektromechanische technieken

Beschrijving van de studierichting

Elektromechanische technieken is een technologische en theoretisch-praktische studierichting die voorbereidt op verder studeren of naar een boeiende baan op de arbeidsmarkt leidt.

De leerlingen ontwikkelen op een onderzoekende en contextgerichte wijze inzichten in de toegepaste wetenschappen elektriciteit-elektronica, mechanica en thermodynamica.

Horeca

Beschrijving van de studierichting

Horeca is een theoretisch-praktische richting die voorbereidt op verder studeren of naar een boeiende baan op de arbeidsmarkt leidt.

Natuurwetenschappen-STEM

Beschrijving van de studierichting

Natuurwetenschappen-STEM is een sterk theoretische studierichting die voorbereidt op verder studeren. Ze combineert een brede algemene vorming met deductief, empirisch en probleemoplossend leren vanuit biologie, chemie, fysica en wiskunde.

Biotechnologische STEM-wetenschappen

Beschrijving van de studierichting

Biotechnologische STEM-wetenschappen is een theoretische studierichting in de doorstroomfinaliteit. Ze combineert een brede algemene vorming met natuur- en biotechnologisch-wetenschappelijk denken en vaardig zijn. Er is veel aandacht voor onderzoekend en probleemoplossend leren vanuit de wetenschappen biologie, chemie en fysica. De leerlingen denken mede vanuit wiskunde conceptueel na over natuurwetenschappelijke vragen en biotechnologische problemen.

Technologische wetenschappen

Beschrijving van de studierichting

Technologische wetenschappen is een sterk theoretische studierichting die voorbereidt op verder studeren. Ze combineert een brede algemene vorming met natuur- en technisch-wetenschappelijk denken en vaardig zijn.

Exploratief, probleemoplossend en onderzoekend handelen binnen de specifieke domeinen mechanica, elektriciteit-elektronica, chemie en ICT staat centraal. Engineering is het verbindend element tussen technologie, wetenschappen en wiskunde en maakt van Technologische wetenschappen dé STEM-studierichting bij uitstek!