5e jaar
6e jaar
3e graad
Dubbele finaliteit
Beschrijving van de studierichting
De richting Horeca biedt je een polyvalente opleiding in keuken, zaal en hotelonthaal.
In de praktijklessen leer je de culinaire kneepjes van de kok, de vlotheid van de maître d’hôtel, de drankenkennis van de keldermeester.
Je wordt er eveneens in contact gebracht met de hotelsector in meer algemene zin. Zo krijg je via de lessen theorie een all-round opleiding: een pakket moderne talen, economische vakken en technologische vakken.
Je leert er wat verantwoordelijkheid, taakverdeling en samenwerking is, welke de nieuwste hygiënenormen zijn, hoe je al die Franse termen gebruikt, welk wijntje je kan aanraden …
Kortom, een opleiding om van te smullen!
Infobrochure voeding en horeca5e jaar | 6e jaar | |
---|---|---|
Godsdienst | 2 | 2 |
Aardrijkskunde | 1 | 1 |
Geschiedenis | 1 | 1 |
Lichamelijke opvoeding | 2 | 2 |
Natuurwetenschappen | 1 | 1 |
Nederlands | 2 | 2 |
Wiskunde | 2 | 2 |
Engels | 3 | 2 |
Frans | 2 | 2 |
Horeca (incl. werkplekleren) | 15 | 15 |
Toegepaste bedrijfswetenschappen | 1 | 1 |
Realisatie leerplandoelen GFL | 0 | 1 |
Totaal | 32 | 32 |