Basisopties uitgelegd

STEM-technieken

Je realiseert technische systemen en past hierbij digitale vaardigheden toe.

Je verwerft inzicht in de toe te passen technieken, vooral binnen de vakgebieden hout, mechanica en elektriciteit.

Proefondervindelijk de materiaaleigenschappen ontdekken is een belangrijk aspect.

Je gebruikt gereedschappen, machines en toestellen op een veilige manier.

Voeding & horeca

Je wil in de voetsporen treden van een beroemde chef-kok of een maître d'hotel?

Dan kies je voor voeding en horeca. Je krijgt ruim de tijd om de basistechnieken en basisvaardigheden in de keuken, de zaal, … onder de knie te krijgen en te verfijnen. Je leert dat er een verschil is tussen een menu klaarmaken in je keuken thuis en in een restaurant. Dat vraagt een andere voorbereiding en aanpak.

Je onderzoekt ook wat er allemaal gebeurt met een product vooraleer het op je bord ligt, thuis of op restaurant. Hierbij schenk je ook aandacht aan evenwichtige, eerlijke en duurzame voeding.

Je leert ook hoe mensen met elkaar omgaan en communiceren. Dat pas je dan toe in verschillende situaties. Zo word je zelf ook sociaal vaardiger.