Voor wie?

Ben je hulpvaardig ingesteld en heb je oog voor details? Ben je ordelijk en correct? Help je graag mensen en doe je dit graag op de achtergrond? Ben je geïnteresseerd in de wereld van de ziekenhuizen en hoe het daar aan toe gaat? Dan is het beroep van logistiek assistent in ziekenhuizen misschien iets voor jou.

Het werk van een logistiek assistent is boeiend en afwisselend. Je krijgt eigen verantwoordelijkheden en je bent een onmisbare schakel in het gebeuren van een ziekenhuis. Je levert praktische ondersteuning (maaltijdbedeling,transport van stalen naar laboratoria, ontsmetten van materiaal, aanvullen van voorraad) en je vervult administratieve taken (onthaal, telefonie…). Je maakt ook deel uit van een groter team collega’s die je ondersteunt en met wie je samen zorgt voor een kwalitatieve hulpverlening.

Sla de krant maar open, en zijn regelmatig vacatures. Bovendien hoef je niet jong te zijn, mensen met levenservaring die ergens een vaste steunpilaar van de werking willen worden, zijn gegeerd en gewaardeerd in de sector.

Om al deze redenen werd in overleg met het ziekenhuis deze opleiding volwassenenonderwijs gestart in het UZ Leuven.

De cursus duurt 6 maanden. Je combineert lesdagen en stagedagen doorheen de volledige opleiding. Als je al als logistiek assistent werkt in een ziekenhuis maar hiervoor nog geen certificaat behaalde, kan je je werk combineren met de lessen.

Voel jij je aangesproken? Lees dan verder en neem contact op met het secretariaat, stuur een mailtje of bel ons even. Dan kan je met ons kennismaken en uitleg krijgen in een persoonlijk gesprek.