Opleiding kelner

Dienst aan de kaart/zaal

Deze module omvat het zelfstandig leren werken in een restaurantzaal.

De nadruk ligt op:

  • het uitvoeren van zaalversnijdingen en -bereidingen;
  • het verzorgen van een dienst aan de kaart in de zaal;
  • het bedienen van klanten.

Instapvereiste

De cursist dient de basiscompetenties te bezitten van de volgende modules:

  • Zaalvoorbereiding en bediening van gasten;
  • Zaalversnijdingen en -bereidingen;
  • Drankenkennis, bar en cocktails.

Algemene wijnkennis

Deze module omvat het leren serveren van, aanbevelen van en toelichting geven over wijn.

Denadruk ligt op:

  • de reglementering en algemene wetgeving van wijn;
  • het verklaren van het productieproces van wijnen;
  • het bewaren van wijn;
  • basistechnieken van het degusteren en beoordelen van wijn;
  • het serveren van wijn;
  • beschrijven van de verschillende flessen, de soorten kurken en de soort glazen.

Instapvereiste

Er is geen instapvereiste.