Opleiding hulpkok

Initiatie warme keuken

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten, fruit,vis,vlees en gevogelte;
  • het toepassen van elementaire warme basisbereidingstechnieken;
  • het bereiden van warme basissauzen;
  • het bereiden van warme basissoepen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Instapvereiste

Geen instapvereiste

Koude keuken

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten, fruit, vis, vlees en gevogelte;
  • het toepassen van elementaire koude basisbereidingstechnieken;
  • het bereiden van koude basissauzen;
  • het bereiden van koude basissoepen.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Instapvereiste

Geen instapvereiste

Dagschotels met vlees en gevogelte

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten en fruit;
  • het voorbereiden van vlees en gevogelte;
  • het uitvoeren van bereidingen met vlees en gevogelte;
  • het versnijden en schikken na de bereiding;
  • het bereiden van begeleidende sauzen voor vlees en gevogelte;
  • het bereiden van soepen op basis van vlees en gevogelte.

In deze module wordt er veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Instapvereiste

De cursist dient de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Initiatie warme keuken;
  • Koude keuken.

Dagschotels met vis

De nadruk ligt op:

  • het voorbereiden van groenten en fruit;
  • het voorbereiden van vis;
  • het uitvoeren van bereidingen met vis;
  • het versnijden en schikken na de bereiding;
  • het bereiden van begeleidende sauzen voor vis;
  • het bereiden van soepen.

In deze module wordt er veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Instapverreiste

De cursist dient de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Initiatie warme keuken;
  • Koude keuken.

Nagerechten

De nadruk ligt op:

  • het uitvoeren van basisbereidingen voor hoteldesserts en banketgebak;
  • het toepassen van decoratietechnieken en dresseertechnieken.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Instapvereiste

Geen instapvereiste