Onthaal en omgang met gasten
De nadruk ligt op:
- het verwelkomen en het begeleiden van gasten;
- het opdienen van gerechten en dranken;
- het afruimen van de tafels;
- het behandelen van klachten.
Instapvereiste
Geen instapvereiste
Interactie zaal/keuken
De nadruk ligt op:
- het klaarzetten van de zaal en het dienstmaterieel;
- het lezen, het aankondigen en het doorgeven van een bestelbon;
- het afhalen van gerechten uit de keuken;
- het toepassen van draagtechnieken.
In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiigheid en hygiëne.
Instapvereiste
Geen instapvereiste
Zaalvoorbereiding en bediening van gasten
De nadruk ligt op:
- het opnemen van bestellingen;
- het bedienen van gasten;
- het voorbereiden van zaalversnijdingen en -bereidingen.
Instapvereiste
De cursist dient de basiscompetenties te bezitten van de modules:
- Interactie zaal/keuken;
- Onthaal en omgang met gasten.
Zaalversnijdingen en -bereidingen
De nadruk ligt op:
- het opnemen van bestellingen;
- het bedienen van gasten;
- het uitvoeren van zaalversnijdingen en -bereidingen.
Instapvereiste
Er is geen instapvereiste.
Drankenkennis, bar en cocktails
De nadruk ligt op:
- het tappen en schenken van bieren;
- het schenken en het serveren van alcoholische en niet-alcoholische dranken;
- het klaarmaken, het schenken en het serveren van warme dranken.
Instapvereiste
Er is geen instapvereiste.