Eenvoudige chocoladebereidingen

In deze module verwerf je technieken chocoladebewerking om eenvoudige producten te bereiden, te verwerken en af te werken. Je leert alles over bewaren en verpakken, rekening houdend met de vereisten op gebied van netheid en hygiëne.

Onderdelen van de cursus: werken en afval sorteren volgens de hygiëne richtlijnen, controleren van de versheid van producten en grondstoffen, bereidingen maken aan de hand van een recept, kwantiteiten en omzetten van meeteenheden, verschillende meng- en klopmethodes, met behulp van natuurlijke aroma's smaak en kleur toevoegen een de producten, spuit-, snij-, uitsteek- en roltechnieken, decoreren, glaceren, garneren, dompelen, enroberen, etc.

Op het menu staan chocoladetruffels, studentenhaver, orangettes, met chocolade omhulde producten, eenvoudige pralines met vullingen.

Deze nieuwe module wordt gegeven vanaf 5/02/2018 op maandagavond van 18u. tot 22u of op zaterdag van 9u. tot 13u. De kostprijs bedaagt 288 euro, inschrijvingsgeld, cursusgeld en grondstoffen inbegrepen.

Inschrijven kan vanaf maandag 11 december 2017. op het secreatariaat in Leuven tijdens de openingsuren. Bestaande cursisten kunnen herinschrijven vanaf maandag 4 december 2017.