Eerste leerjaar A

Eerste leerjaar A

Heb je een brede interesse voor alles wat met wetenschap en techniek te maken heeft? Of wil je in de voetsporen treden van beroemde chef-koks? Dan ben je bij het VTI Leuven aan het juiste adres!

In het eerste leerjaar A zijn 27 lesuren voor iedereen dezelfde. Daarbovenop mag elke school 5 lesuren zelf invullen. Het VTI Leuven heeft gekozen om voor alle leerlingen een klasuur (leren leren en sociale vaardigheden) en een extra lesuur wiskunde aan te bieden. De drie overblijvende uren worden ingevuld met een uitdagende kennismaking met STEM en/of hotel-voeding.

Via uitdagende projecten van STEM (science, technology, engineering, mathematics) leer je wiskundige, technologische en wetenschappelijke problemen oplossen. In hotel-voeding leer je de basistechnieken en basisvaardigheden in de keuken.

De drie uren STEM/hotel-voeding worden gedurende één namiddag per week ingericht. In het eerste trimester werken we met een doorschuifsysteem waarbij je vier modules doorloopt: wetenschappen (science), technische activiteiten (technology), engineering en hotel-voeding. Elk project duurt drie weken. Op die manier maak je kennis met de verschillende modules. Vanaf het tweede trimester kies je om de vier weken zelf voor een project uit een van de vier modules: wetenschappen, technische activiteiten, engineering of hotel-voeding. Weet je bij het begin van het tweede trimester al zeker welke module je het meest aanspreekt, dan kan je telkens het project van die module volgen. Wil je ze allemaal - of enkele ervan - nog verder verkennen, dan kan dat ook. Om de vier weken maak je een nieuwe keuze. Dat kan omdat elk project op zichzelf staat en niet voortbouwt op het vorige.

Op deze manier houden we het keuzegedeelte “breed” en aangepast aan jouw interesse: gaande van de abstracte tot de meer concrete benadering. De projecten geven je de kans om op een creatieve manier je talenten te ontdekken zodat je de juiste studiekeuze kan maken voor de toekomst.

2018-2019

1A

Nederlands

5

Frans

4

Wiskunde

5

Godsdienst

2

Aardrijkskunde

2

Natuurwetenschappen

2

Geschiedenis

1

Techniek

2

Lichamelijke opvoeding

2

Muzikale opvoeding

1

Plastische opvoeding

2

Klasuur

1

STEM/Hotel-voeding

3

Totaal

32