Hout / Houtbewerking (BSO)

Tweede graad : 3 HB en 4 HB

Derde graad : 5 HB en 6 HB

Kriebelen je handen wanneer je een mooie houten kast ziet? En wil je dan ook meteen weten hoe ze in elkaar gestoken werd? Dan is onze houtafdeling beslist iets voor jou.

In de tweede graad leer je in de lessen praktijk de basis van het vak: hout herkennen, schaven, eenvoudige verbindingen voor ramen en deuren. Ook theorie speelt een niet te onderschatten rol: kennis van materialen en houtsoorten vormt een belangrijk onderdeel van je studie. Bovendien leer je secuur werken, veilig en nauwkeurig met machines omgaan, technische tekeningen maken en tekeninglezen.

In de derde graad wordt je opleiding gespecialiseerder: je leert ontwerptekeningen lezen en aan de hand daarvan opdrachten uitvoeren. De materialen die in de houtverwerkende industrie gebruikt worden hebben geen geheimen meer voor jou. Je leert gereedschappen en houtbewerkingsmachines gebruiken, instellen, regelen en onderhouden.

Er gaat veel aandacht naar de traditionele vakkennis: zo staan het maken van een massief meubel, een trap, ramen en deuren zeker op het programma. Maar je wordt ook ingewijd in CNC-sturingen en leert numeriek gestuurde houtbewerkingsmachines bedienen.

Zo ben je alvast zeer goed voorbereid op de veeleisende arbeidsmarkt.

  3HB 4HB
Vak Uren/week Uren/week
Godsdienst 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Project algemene vakken 6 6
Frans 2 2
Informatica 1 1
Realisaties Hout
21 21
Totaal 34 34
  5HB 6HB
Vak Uren/week Uren/week
Godsdienst 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Project algemene vakken 4 4
Frans 2 2
Bedrijfsbeheer 0 2
Realisaties Houtbewerking
24 18
Stage
0 4
Totaal 34 34