Elektrotechnieken en Elektrische Installatietechnieken (TSO)

Tweede graad : 3 ET en 4 ET

Derde graad : 5 EIT en 6 EIT

Elektrotechnieken studeren? Elektriciteit ligt aan de basis van elk geautomatiseerd bedrijf. Daarom is er een grote vraag naar gespecialiseerde elektrotechnici. Er is ruime aandacht voor theoretische achtergronden van de elektriciteitsleer. Al wat tot je vakkennis behoort, leer je ook grondig inoefenen: installeren van lichtbronnen en verwarmingstoestellen, plaatsen van schakelborden, leggen van elektrische leidingen, opsporen en herstellen van defecten.

In de derde graad elektrische installatietechnieken gaat de klemtoon meer liggen op elektronische schakelingen en metingen. In de lessen technologie werk je rond lichtinstallaties, verwarming, motorschakelingen, elektronische vermogensregeling, laag- en netspanningsinstallaties. Hierbij gebruik je zowel relaisschakelingen als elektronische sturingen. In de meettechniek en in het laboratorium nemen de elektronica en de computer een steeds ruimere plaats in.

Na het zesde jaar ben je goed gewapend voor een boeiende job op de arbeidsmarkt. Gemotiveerde leerlingen kunnen eveneens doorstromen naar het hoger onderwijs.

  3ET 4ET
Vak Uren/week Uren/week
Godsdienst 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Frans 2 2
Engels 2 2
Geschiedenis 1 1
Nederlands 4 4
Informatica 1 1
Wiskunde 3 3
Natuurwetenschappen
1 1
Elektriciteit
3 3
Installatiemethoden en Realisaties
12 12
Totaal 34 34
  5EIT 6EIT
Vak Uren/week Uren/week
Godsdienst 2 2
Lichamelijke Opvoeding 2 2
Aardrijkskunde 1 1
Frans 2 2
Engels 2 2
Geschiedenis 1 1
Nederlands 2 2
Natuurwetenschappen 1 -
Wiskunde 2 2
Realisaties elektrische installatietechnieken
19 18
Stage 0 2
Totaal 34 34