Eenvoudige chocoladebereidingen / dessertkoekjes

EENVOUDIGE CHOCOLADEPRODUCTEN

Op het menu van deze opleiding staan onder andere chocoladetruffels, studentenhaver, orangettes, met chocolade omhulde producten en eenvoudige pralines met vullingen.

In deze module verwerf je technieken chocoladebewerking om eenvoudige producten te bereiden, te verwerken en af te werken. Je leert alles over bewaren en verpakken, rekening houdend met de vereisten op gebied van netheid en hygiëne.

Onderdelen van de cursus: werken en afval sorteren volgens de hygiëne richtlijnen, controleren van de versheid van producten en grondstoffen, bereidingen maken aan de hand van een recept, kwantiteiten en omzetten van meeteenheden, verschillende meng- en klopmethodes, met behulp van natuurlijke aroma's smaak en kleur toevoegen een de producten, spuit-, snij-, uitsteek- en roltechnieken, decoreren, glaceren, garneren, dompelen, enroberen, etc.

 

DESSERTKOEKJES

Ook hier verwerf je de juiste technieken om dessertkoekjes te bereiden, te bakken, te verwerken en af te werken. Je leert alles over bewaren en verpakken, rekening houdend met de vereisten op gebied van netheid en hygiëne.

 

Onderdelen van de cursus: grondige kennis van de regelgeving van hygiëne en voedselveiligheid, dessertkoekjes bereiden met toepassing van verschillende meng- en klopmethodes, manueel of machinaal, vullingen bereiden, laten rusten en/of verharden, crèmes en garneringen bereiden, decoreren, modelleren, snijden, abricoteren, enroberen, spuiten, garneren, glaceren,…

 

Inschrijven voor het schooljaar 2018-2019 kan voor nieuwe cursisten vanaf 02/05/2018