Lassen

Lassen

Het eerstvolgende instapmoment voor deze opleiding is op 02/09/2019. Inschrijven kan vanaf de opendeurdag op 08/05/2019 om 18.30u. We raden je sterk aan op de opendeurdag te komen inschrijven aangezien de opleidingen lassen zeer snel volzet zijn.

Doel

Je bent in staat om aan het beroepsprofiel van BMBE-lasser te voldoen (BMBE = Booglassen Met Beklede Elektrode) (= met baguettes lassen). Je kan kleine tot grote constructies zelf ontwerpen en verwezenlijken bijvoorbeeld boekensteunen, hekken, tuindecoratie: klimrekken voor planten, prieeltjes enz. Je kan het waar maken als lasser in de industrie of je kan het beroep als zelfstandige in hoofd- of bijberoep uitoefenen.

Inhoud

In deze voornamelijk praktijkgerichte opleiding, met geïntegreerde theoretische ondersteuning, verwerf je door het veelvuldig uitvoeren van oefeningen, inzicht in de technische handelingen van het BMBE-lassen (BMBE = Booglassen Met Beklede Elektrode) (= met baguettes lassen).

Het MIG/MAG lassen (halfautomaat) komt ook ruim aan bod.

De totale opleiding omvat: hoek-, plaat- en buislassen verspreid over verschillende modules.

Veel aandacht moet ook besteed worden aan de werkvoorbereiding en het verantwoord gebruik van gereedschap en machines, zonder het aspect veiligheid uit het oog te verliezen. 

Studiegetuigschrift

Wie de opleiding met vrucht beëindigt, ontvangt een certificaat van BMBE-lasser dat door het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap erkend is.

Toelatingsvoorwaarden

Cursisten moeten minimum 16 jaar oud zijn.

Duur

De opleiding is een modulaire opleiding en wordt gegeven op 1 of 2 avonden (afhankelijk van onze jaarlijkse planning). Indien je reeds een vooropleiding of beroepservaring genoten hebt in lassen, kan je een vrijstelling bekomen voor één of meer modules.

Structuurschema

structuurschema lassen