Opleiding Hulpkelner

Onthaal en omgang met gasten

De nadruk ligt op:

  • het verwelkomen en het begeleiden van gasten;
  • het opdienen van gerechten en dranken;
  • het afruimen van de tafels;
  • het behandelen van klachten.

Instapvereiste: geen instapvereiste

Interactie zaal/keuken

De nadruk ligt op:

  • het klaarzetten van de zaal en het dienstmaterieel;
  • het lezen, het aankondigen en het doorgeven van een bestelbon;
  • het afhalen van gerechten uit de keuken;
  • het toepassen van draagtechnieken.

In deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiƫne.

Instapvereiste: geen instapvereiste

Zaalvoorbereiding en bediening van gasten

De nadruk ligt op:

  • het opnemen van bestellingen;
  • het bedienen van gasten;
  • het voorbereiden van zaalversnijdingen en -bereidingen.

Instapvereiste: de cursist dient de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • Interactie zaal/keuken;
  • Onthaal en omgang met gasten.

Zaalversnijdingen en -bereidingen

De nadruk ligt op:

  • het opnemen van bestellingen;
  • het bedienen van gasten;
  • het uitvoeren van zaalversnijdingen en -bereidingen.

Instapvereiste: er is geen instapvereiste.

Drankenkennis, bar en cocktails

De nadruk ligt op:

  • het tappen en schenken van bieren;
  • het schenken en het serveren van alcoholische en niet-alcoholische dranken;
  • het klaarmaken, het schenken en het serveren van warme dranken.

Instapvereiste: er is geen instapvereiste.