Voor wie?

Ben je sociaal ingesteld en heb je oog voor anderen? Help je graag mensen en werk je graag met je handen? Dan is de opleiding verzorgende en zorgkundige misschien wel iets voor jou. 

Het werk van een verzorgende-zorgkundige is boeiend en afwisselend. Je krijgt eigen verantwoordelijkheden en bouwt persoonlijke contacten op. Je maakt ook deel uit van een groter team collega’s die je ondersteunt en met wie je samen zorgt voor een kwalitatieve hulpverlening.

Sla de krant maar open, bij de vacatures zie je voortdurend oproepen voor zorgkundigen en medewerkers voor de thuiszorg. Werk verzekerd dus. En je hebt de keuze uit verschillende contracten, voltijds of deeltijds, zoals het jou past.

Bovendien hoef je niet jong te zijn, mensen met levenservaring zijn gegeerd en gewaardeerd in de sector.

Om al deze redenen werd in overleg met de VDAB, stad Tienen en het Consortium L4 deze opleiding volwassenenonderwijs gestart in Tienen. Omwille van de grote nood werd de opleiding daarna ook uitgebreid naar Leuven en Lovenjoel.

Je kan kiezen: een intensieve cursus op anderhalf jaar of een halftijdse cursus over twee en een half jaar, zoals het jou best past. Voor mensen die reeds een diploma verzorging, een certificaat logistiek assistent, een diploma kinderzorg,.. hebben, bekijken we welke vrijstellingen er mogelijk zijn en stippelen we een persoonlijk traject uit. We volgen hierbij de richtlijnen van de sector.

Voel jij je aangesproken? Kijk dan verder op de website en neem contact op met het secretariaat, stuur een mailtje of bel ons even op. Je kan ook steeds naar de infodagen komen in de verschillende leslocaties, dan kan je met ons kennismaken en uitleg krijgen in een persoonlijk gesprek.