Opleiding kok

Visgerechten

De nadruk ligt op:

  • het zelfstandig leren werken;
  • het uitvoeren van bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren;
  • het bereiden van afleidingen van sauzen voor bereidingen met vis, schaal- en schelpdieren;
  • het bereiden van soepen op basis van vis, schaal- en schelpdieren.

Instapvereisten

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • dagschotels met vlees en gevogelte;
  • dagschotels met vis en nagerechten.

Vleesgerechten

De nadruk ligt op:

  • het zelfstandig leren werken;
  • het uitvoeren van bereidingen met vlees, gevogelte en wild;
  • het bereiden van afleidingen van sauzen voor bereidingen met vlees, gevogelte en wild;
  • het bereiden van soepen op basis van vlees, gevogelte en wild.

Instapvereisten

De cursist dient de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • dagschotels met vlees en gevogelte;
  • dagschotels met vis;
  • nagerechten

Streekgerechten

De nadruk ligt op:

  • het zelfstandig leren werken;
  • het uitvoeren van bereidingen met binnen- en buitenlandse streekgerechten;
  • het uitvoeren van bereidingen met binnen- en buitenlandse streekproducten.

Instapvereisten

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • dagschotels met vlees en gevogelte;
  • dagschotels met vis;
  • nagerechten.

Dienst aan de kaart/keuken

De nadruk ligt op:

  • het zelfstandig leren werken;
  • het toepassen van verschillende bereidingstechnieken op een breed gamma van gerechten;
  • het werken aan de kaart in de keuken.

Instapvereisten

De cursist dient verplicht de basiscompetenties te bezitten van de modules:

  • visgerechten;
  • vleesgerechten;
  • streekgerechten.

Onthaal en omgang met gasten

De nadruk ligt op:

  • het verwelkomen en het begeleiden van gasten;
  • het opdienen van gerechten en dranken;
  • het afruimen van de tafels;
  • het behandelen van klachten.

Instapvereiste

Geen instapvereiste

Interactie zaal/keuken

De nadruk ligt op/

  • het klaarzetten van de zaal en het dienstmaterieel;
  • het lezen, het aankondigen en het doorgeven van een bestelbon;
  • het afhalen van gerechten uit de keuken;
  • het toepassen van draagtechnieken.
  • in deze module wordt veel aandacht besteed aan veiligheid en hygiëne.

Instapvereiste

Geen instapvereiste